Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@08:37:01 GMT

ایران دو درصد مقالات علمی جهان را تولید می‌کند

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۶۱۰۰۷

ایران دو درصد مقالات علمی جهان را تولید می‌کند

ایسنا/خراسان رضوی معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری گفت: کشور از نظر کمی و کیفی مقالات در وضعیت خوبی قرار گرفته و حدود ۲ درصد مقالات علمی جهان را تولید می‌کند.

غلامحسین رحیمی در نشست تخصصی با اساتید و هیات‌ رئیسه دانشگاه صنعتی قوچان، عنوان کرد: دانشگاه‌های دولتی باید نقش مهمی در توسعه علمی و مشارکت خوبی در مقیاس بین‌المللی داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 علاوه بر این در سطح منطقه در زمینه توسعه فناوری هم مشارکت داشته باشند و دانشگاهی که از این ویژگی‌ها برخوردار شد، باید چنین نقش‌پذیری‌هایی داشته باشد.

وی ادامه داد: خوشبختانه دانشگاه صنعتی قوچان دارای رشته‌هایی است که همگی فنی است. همچنین این دانشگاه در مسیری واقع‌ شده که صنایع زیادی دارد و این ویژگی‌ها باعث می‌شود تا به کمک آن‌ ارتباطی قوی با صنایع برقرار کند و بتواند در جهت رفع نیاز صنایع به‌ موازات دانشگاه‌های سراسر استان بکوشد.

رحیمی در ادامه با بیان این جمله که دانشگاه صنعتی قوچان از نظر زیرساخت‌ها در حدی که باید در شان یک دانشگاه باشد، توسعه پیدا نکرده است، تصریح کرد: به‌رغم این‌که این دانشگاه از نظر علمی بسیار خوب درخشیده و اساتید این دانشگاه توانستند مقالات خوبی را باکیفیت بالا در مجلات معتبر بین‌المللی چاپ کنند اما تجهیزات متناسب با نیازهایی که رشته‌های فنی دارند، در این دانشگاه تامین نشده است که بخشی از این تجهیزات باید توسط وزارت علوم و بخشی توسط درآمدهای دانشگاه و بخشی به‌ صورت مشارکتی با صنایع تامین شود.

وی با اشاره به فعالیت بخش تحقیق و توسعه در برخی از دانشگاه‌های کشور، گفت: این بخش هم برای دانشگاه‌ها و هم برای صنایع بسیار مفید است چون دانشگاه در آن زمینه مجهز می‌شوند و دانشجویان دوره کارورزی را در همان واحد تحقیق و توسعه می‌گذرانند. همچنین صنعت هزینه زیادی را برای ایجاد واحد تحقیق و توسعه انجام نمی‌دهد.

مجموعه مدیریت شهری در قوچان نسبت به توسعه دانشگاه صنعتی بی‌تفاوت است

معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری با بیان این نکته که مجموعه مدیریت شهری در قوچان نسبت به توسعه دانشگاه صنعتی بی‌تفاوت است، عنوان کرد: مجموعه مدیریت در شهرستان قوچان باید اهتمام بیشتری داشته باشند.

وی ادامه داد: عمده مراکز رشد دانشگاه‌ها به کمک پارک جامع استان پدید آمده‌اند و شهرها در توسعه و تاسیس آن اهتمام زیادی داشته‌اند که لزوما مالی نبوده است و با توجه به این‌که مسیر قوچان به مشهد صنعتی و پر پتانسیل است از مدیران شهر خواهش می‌کنم اهتمام جدی داشته باشند و ریاست دانشگاه جلسه‌ای جدی با مدیران شهری برگزار کند زیرا در قضاوت ما در وزارت علوم برای آینده بسیار مؤثر است.

کسب رتبه ۱۵ جهان در تولید مقالات علمی

رحیمی در ادامه با بیان این که کشور از نظر کمی و کیفی مقالات در وضعیت خوبی قرار گرفته است، عنوان کرد: کشور ایران یک درصد جمعیت جهان را در اختیار دارد و حدود ۲ درصد مقالات علمی جهان توسط ما تولید می‌شود و در بین همه کشورهای جهان رتبه کشور از نظر تولید کمی مقاله ۱۵ است و رتبه کیفی برای اولین بار به ۱۵ رسیده است.

وی با بیان این نکته که ایران در حوزه علوم نانو رتبه ۵ جهان را در اختیار دارد، اظهار کرد: آنچه مهم است تبدیل دانش به توسعه فناوری است که این امر در سال‌های اخیر با توسعه پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد علم و فناوری و واحدهای فناورانه مراکز نوآوری و ارتباط این مراکز با جامعه و صنعت در حال انجام است.

معاون پژوهش و فناوری وزارت عتف با بیان این که دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی در دو دسته گنجانده می‌شوند، گفت: دسته‌ای از دانشگاه‌ها به تقاضای اجتماعی پاسخ می‌دهند و هیچ حدی در پذیرش دانشجو ندارند و دسته دوم دانشگاه‌هایی هستند که نقش‌پذیری در توسعه علم و فناوری کشور و مشارکت در تولید علم جهانی دارند که به این دانشگاه‌ها هر تعداد دانشجو و هر تعداد رشته داده نمی‌شود و این‌ یکی از مأموریت‌های ساماندهی آموزش عالی به‌ حساب می‌آید و دانشگاه صنعتی قوچان در دسته دوم قرار دارد.

وی در ادامه با اشاره به تخلف در پایان‌نامه و رساله برخی از دانشجویان، بیان کرد: اگر مشخص شود یک پایان‌نامه یا رساله بعد از دفاع جعلی بوده یا کپی شده و یا اقتباسی وسیع از یک اثر دیگر در مراحل نوشتن آن انجام‌ شده باشد به نظر من اولین مقصر آن استاد راهنماست که باید برخورد جدی با وی صورت بگیرد چون متوجه تقلب نشده است بعد از آن باید با هیئت‌ داوران، مدیریت دانشکده، رئیس دانشگاه و خود دانشجو برخورد شود.

رحیمی گفت: در همین راستا شورای مستقیمی به ریاست وزارت علوم برای برخورد با متخلفان رساله و پایان‌نامه‌ها ایجادشده است تا رسیدگی به تخلفات و نوع برخورد با خاطیان در آن بررسی شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها پژوهش و فناوری مقالات علمی دانشگاه صنعتی قوچان قوچان دانشگاه صنعتی قوچان داشته باشند مقالات علمی دانشگاه ها وزارت علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۶۱۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه فناوری موجب برتری کشور‌ها می‌شود

علیرضا رهایی، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در آیین افتتاح موزه این دانشگاه، با اشاره به اهمیت علم و فناوری در دنیای امروز، مطرح کرد:  آنچه موجب برتری کشورها می‌شود، میزان پیشرفت در زمینه‌های مرتبط با توسعه فناوری است و شاید بسیاری از معیارهایی که در دنیا مطرح بود، امروز تغییر یافته است.

او گفت: اگرچه در کشور ما شاید توجه دیر هنگامی به موضوع علم و فناوری شد اما خوشبختانه در دو دهه اخیر با فرمایشات رهبر معظم انقلاب و توسعه حوزه معاونت علمی ریاست جمهوری، جهشی در این حوزه‌ها رخ داد و آن عقب ماندگی‌ها که شاید در سال‌های اولیه مطرح بود تا حد زیادی جبران شده و خواهد شد. ایجاد پارک‌های فناوری، توسعه شرکت‌های دانش بنیان و تولید محصولات دانش بنیان دستاورد این فعالیت‌ها است.

رئیس دانشگاه امیرکبیر با اشاره به شعارهای سالانه با بیان اینکه در سال‌‌های اخیر این شعارها به سمت اقتصاد دانش بنیان و صنعت دانش بنیان سوق داده شده است، مطرح کرد: اگر به شعار امسال که جهش تولید با مشارکت مردم است توجه کنیم، مجددا موضوع تولید مورد توجه قرار گرفته است.

او این تولید را شامل تولید دانش بنیان دانست و ادامه داد: از این رو هم‌ نقش معاونت به عنوان سیاست گذار برجسته است و هم دانشگاه ها در مسیر تولید دانش بنیان باید فعالیت و پتانسیل خود را در آن هدایت کنند و در این زمینه دانشگاه صنعتی امیرکبیر که از دیرباز در حوزه‌های پروژه‌های صنعتی فعال بوده است نقش مهم و برجسته ای در تحقق این شعار خواهد داشت.

رهایی تاکید کرد: همکاری های بزرگی که ما با صنایع مختلف هوایی، دریایی، بخش های مرتبط با انرژی و نفت و پتروشیمی داریم، موید آن است که عزم دانشگاه جزم است تا امکانات خود را در مسیر توسعه فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان قرار دهد تا نقش مهمی در تحول اقتصاد دانش بنیان داشته باشد.

وی با اشاره به ارتباطات این دانشگاه با معاونت علمی، خاطر نشان کرد: در سال‌های اخیر جلساتی را برگزار کردیم و مراسم امروز نیز مبدا تحولی در این همکاری جدی است و امیدواریم از این زمینه های همکاری بیشترین بهره را ببریم.

در ادامه ویدئوی از موزه دانشگاه امیرکبیر که روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت افتتاح شد را مشاهده می‌کنید.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی دانشگاه و كنكور

دیگر خبرها

  • اثرگذاری دانشگاه در کاهش آسیب های اجتماعی با تولید مقالات علمی
  • حرکتی بزرگ برای تجاری‌سازی دستاوردهای علمی دانشگاه امیرکبیر
  • مرکز پژوهش فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی افتتاح شد
  • دست‌یابی به مرجعیت علمی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در فضای دانشگاهی کشور
  • توسعه فناوری موجب برتری کشور‌ها می‌شود
  • حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه
  • استقبال وزارت صنعت امارات از توسعه همکاری‌ فناوری با ایران
  • سالانه ۲۰۰۰ نفر در حوزه کوانتوم تربیت و جذب می‌شوند
  • جذب و تربیت سالانه دو هزار نیروی متخصص در حوزه فناوری کوانتوم
  • نقش دانشگاه امیرکبیر در تحقق شعارهای سال و اقتصاد دانش‌بنیان