Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از قوچان، غلامحسین رحیمی شعرباف عصر امروز در نشست تخصصی با اساتید و هیأت رئیسه دانشگاه صنعتی قوچان در سالن کنفرانس این دانشگاه، اظهار کرد: ایران ازنظر کمی و کیفی مقالات در وضعیت خوبی قرار گرفته، با داشتن یک درصد جمعیت جهان، حدود ۲ درصد مقالات علمی جهان را تولید می‌کند.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با یادآوری اینکه رتبه تولید کمی مقاله ایران در بین همه کشورهای جهان ۱۵ است، گفت: رتبه کیفی مقالات نیز برای اولین بار به ۱۵ رسید، در صورتی‌که پیش‌ازاین رتبه ایران کمتر بود، البته در برخی حوزه‌ها مانند علوم نانو رتبه ۵ و برخی شاخه‌ها ۷ یا ۸ دنیا برای ایران اسلامی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تأکید کرد: آنچه مهم است دانش را به توسعه فناوری ختم کنیم که این مسئله در حال انجام است و در سال‌های اخیر با توسعه پارک‌های علم و فناوری و رشد واحدهای فناورانه و مراکز نوآوری، شبکه ملی توسعه فناوری مبتنی بر دانش نهادهای علمی شکل می‌گیرد.

رحیمی ادامه داد: دانشگاه صنعتی قوچان از نگاه درونی با توجه به تولید و چاپ مقاله درخشش مناسبی داشته است، اما باید همه اساتید در تولید مقاله فعال باشند نه اینکه تنها عده‌ای خاص تولید داشته و گروهی دیگر زیر چتر این افراد پنهان شوند.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بابیان اینکه دانشگاه صنعتی قوچان در بخش تجهیزات آموزشی نیز وضعیت خوبی دارد، گفت: این دانشگاه نباید به دنبال رشته جدید باشد بلکه رشته‌های موجود را حفظ کرده و اعضای هیأت علمی و زیرساخت‌ها را ارتقا دهد.

دید ضعیف مسؤولین قوچان یکی از علت‌های عدم توسعه دانشگاه صنعتی

وی با اشاره به این موضوع که یکی از دلایل عدم توسعه دانشگاه صنعتی قوچان دید ضعیف مسؤولین این شهرستان نسبت به این دانشگاه بوده و این نگاه کمتر در دانشگاهی دیده‌ شده است، بیان کرد: باید فرماندار، نماینده مجلس و حتی امام‌جمعه اهتمام بیشتری به این مسئله داشته باشند و لزوماً کمک‌ها نیز مالی نیست، بلکه تسهیل در مجوز یا ایجاد تشویق و انگیزه هم در توسعه دانشگاه نقش دارد.

رحیمی مشارکت در تولید علم و تقویت آن در سطح داخلی و حتی بین‌المللی را مهم دانست و خاطرنشان کرد: باید دانشگاه بسترسازی به‌منظور شکل‌گیری واحدهای فناور را انجام دهد، زیرا همین واحدها و مراکز رشد می‌توانند در اشتغال‌زایی نقش ایفا کنند.

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با گلایه نسبت به اینکه دانشگاه صنعتی قوچان تنها دانشگاهی بوده که آرامستان بر آن مشرف است و در هیچ کجا دانشگاه را در ۵ هکتار محدود نمی‌کنند، افزود: البته این دانشگاه در توسعه علمی نقش مهمی داشته و رشته‌های آن کلاً فنی است، یعنی امکان ارتباط با صنایع را در سطح وسیعی دارند.

وی تأکید کرد: زمینه مثبت دیگر این دانشگاه وجود صنایع زیاد میان قوچان و مشهد بوده است درنتیجه دانشگاه می‌تواند ارتباط قوی و مستمر با این صنایع برقرار کند و در راستای رفع نیازهای آن‌ها به‌موازات دیگر دانشگاه‌های خراسان رضوی قدم بردارد.

رحیمی با تأکید بر اینکه دانشگاه صنعتی ازنظر زیرساخت‌ها در حدی که باید و در شأن یک دانشگاه باشد توسعه پیدا نکرده است، بیان کرد: این دانشگاه ازنظر علمی با توجه به تعداد اعضای هیئت علمی بسیار خوب درخشیده، یعنی اساتید اینجا توانستند مقالات خوبی را باکیفیت بالا در مجلات معتبر بین‌المللی چاپ کنند، اما تجهیزات متناسب با نیازهای رشته‌های فنی تأمین نشده است که این بخش را باید وزارت علوم تأمین کند.

معاون وزیر علوم بابیان این مطلب که دانشگاه‌های متعددی دارای واحد تحقیق و توسعه هستند که هم برای دانشگاه و هم برای صنعت خوب است، گفت: دانشجویان می‌توانند دوره کارورزی را در همان واحد تحقیق و توسعه بگذرانند و از طرفی صنعت نیز هزینه زیادی برای ایجاد واحد تحقیق و توسعه نمی‌کند.

تقویت «استاد محوری» در برنامه‌های پیش روی وزارت عتف

رحیمی با اشاره به اینکه تقویت «استاد محوری» یکی از برنامه‌های در دستور کار وزارت علوم است، بیان کرد: یکی از ضعف‌ها در سطح‌بندی، درجه‌بندی‌ها بود که امروز تقویت پسادکتری، توجه به دستیار پژوهی و دوره‌های کوتاه‌مدت تحقیقاتی دانشجویان دکتری در دستور قرار گرفته است.

وی بابیان اینکه دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی دو بخش‌اند که گروهی تنها به تقاضاهای اجتماعی پاسخ می‌دهند، اضافه کرد: دسته دوم دانشگاه‌ها نقش‌پذیری در توسعه علم و فناوری کشور و مشارکت در تولید علم جهانی دارند که این موضوع دارای اهمیت بوده و یکی از مأموریت‌های ساماندهی در وزارت علوم است.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یادآور شد: اگر مشخص شود یک پایان‌نامه یا رساله بعد از دفاع، جعلی کپی شده یا اقتباسی وسیع باشد، به نظر من اولین مقصر استاد راهنما است که باید برخورد جدی با وی صورت بگیرد چون متوجه تقلب نشده است.

وی ادامه داد: هیأت داوران، مدیریت دانشکده، معاون پژوهشی دانشگاه و رئیس دانشگاه نیز در رده‌های بعدی تقصیر قرار دارند و شورایی مستقیم زیر نظر وزیر علوم برای برخوردهای احتمالی و بررسی این‌گونه پرونده‌ها تشکیل‌شده و حتی نوع برخوردهای اولیه با متخلفین در سطح دانشگاه‌ها نیز توسط این شورا بررسی می‌شود.

انتهای پیام/ ۷۰۰۴۳

منبع: فارس

کلیدواژه: معاون وزیر علوم دانشگاه صنعتی قوچان قوچان مراکز رشد واحدهای فناور پایان نامه کپی پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی قوچان تحقیقات و فناوری دانشگاه ها وزیر علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۶۰۰۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب رتبه سوم استان بوشهر در توسعه اقتصاد دانش بنیان

احمد محمدی زاده در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در دولت سیزدهم اقدمات بسیار خوبی در حوزه اقتصاد دانش بنیان در استان انجام شده است و دستاورد‌های خوبی در حوزه دانش بنیان‌ها و شرکت‌های فناور در سال گذشته داشته ایم.

استاندار بوشهر افزود: تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان از جمله قوانین مهم و خوبی بود که طی سالیان اخیر به مرحله اجرا رسیده و تمامی دستگاه‌های خدمت رسان مکلف هستند که ارائه خدمات به شرکت‌های دانش بنیان را در اولویت قرار دهند.

رئیس ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان استان بوشهر اظهار داشت: استان بوشهر در ارزیابی سال ۱۴۰۲ وزارت کشور و شاخص‌های ده گانه شامل ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان، برنامه ریزی اقتصاد دانش بنیان، ماموریت گرایی دانشگاه ها، تعیین ماموریت پارک‌های علم و فناوری، تعیین ماموریت کارآفرینان، تعیین ماموریت نخبگان، اقدامات تسهیلگرانه، افزایش تولید دانش بنیان، مردمی سازی اقتصاد دانش بنیان و صادرات دانش بنیان، با اقدامات در خور تحسین عملکرد مناسبی را ثبت و با کسب ۸۴ امتیاز از مجموع ۱۰۰ امتیاز این ارزیابی، رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داده است.

محمدی زاده گفت: طبق ارزیابی وزارت کشور، استان بوشهر در شاخص‌های تشکیل جلسات ستاد اقتصاد دانش بنیان، اقدامات تسهیگرانه و مردمی سازی اقتصاد رتبه دوم و در مجموع شاخص‌ها رتبه سوم را کسب کرده است.

استاندار بوشهر افزود: استان بوشهر در برنامه اقتصاد دانش بنیان، ماموریت گرایی پارک‌های علم و فناوری و هیئت‌های اندیشه ورز و تولید دانش بنیان نیز از استان‌های پیشرو و گروه اول در سطح کشور معرفی شده است.

محمدی زاده با بیان اینکه رتبه استان بوشهر در سال ۱۴۰۱ رتبه ۲۱ بوده است، افزود: با حمایت‌های معاونت اقتصادی استانداری و تلاش پارک علم و فناوری خلیج فارس و هم افزایی و تلاش مدیران دستگاه‌های اجرایی و روسای دانشگاه‌های عضو ستاد اقتصاد دانش بنیان و با تلاش جمعی، استان بوشهر توانسته رتبه سوم کشوری در توسعه اقتصاد دانش بنیان را بدست آورد.

وی اضافه کرد: کسب این توفیق که نشان از توسعه و نفوذ دانش و فناوری در فعالیت‌های اقتصادی است نوید بخش آینده‌ای درخشان برای جوانان استان خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان بوشهر بوشهر

دیگر خبرها

  • ضرورت تدوین کلان روندها برای طراحی آینده متناسب با زیست بوم ایران
  • تولید و تجهیز ۱۰۰ آزمایشگاه شناختی با فناوری ایرانی
  • حمایت دانشگاهیان علوم پزشکی ایران از دانشجویان جهان
  • داروسازی ایران، حرکت به سوی آینده یا اسیر روندهای تکراری
  • درخشش دانشگاه بیرجند در نظام رتبه بندی جهانی اشپرینگر نیچر
  • کسب رتبه سوم استان بوشهر در توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • توسعه فناوری موجب برتری کشور‌ها می‌شود
  • نقش دانشگاه امیرکبیر در تحقق شعارهای سال و اقتصاد دانش‌بنیان
  • نوآوری و کیفیت در مسیر سلامت؛ با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد