Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی مرکز رشد و فناوری مشترک پژوهشگاه صنعت نفت و دانشگاه صنعتی قوچان به‌صورت ویدئو کنفرانس افتتاح شد.

علی‌اصغر بهشتی رئیس دانشگاه صنعتی قوچان در آیین افتتاح مرکز رشد و فناوری مشترک پژوهشگاه صنعت نفت و دانشگاه صنعتی قوچان که روز یکشنبه 11 خرداد ماه در ساختمان امام رضا(ع) این دانشگاه برگزار شد، عنوان کرد: در مجموعه دانشگاه صنعتی قوچان تلاش بر این است تا رابطه میان دانشگاه با صنعت تقویت شود و در همین راستا تفاهم‌نامه میان پژوهشکده صنعت نفت با این دانشگاه منعقد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: طی چند ماه گذشته با وجود محدودیت‌ها به دلیل شرایط ویژه‌ای که کشور با آن مواجه است؛ در مجموعه دانشگاه سه کارگروه عمده شامل کارگروه محیط‌زیست و انرژی، فرایند بالادستی و استخراج، فرایند پایین‌دستی و پالایش تشکیل شد که توسط پنج شرکت دانش‌بنیان مستقر در دانشگاه، در قالب کارگروه‌هایی بندهای مربوط به تفاهم‌نامه را اجرا می‌کنند.

10 دانشگاه و دو مرکز رشد در شهرستان قوچان فعال هستند

در ادامه هادی رجائی‌نیا فرماندار شهرستان قوچان با بیان این نکته که این شهرستان با داشتن 10 دانشگاه بزرگ و رشته‌های متنوع دانشگاهی یکی از قطب‌های علمی دانشگاهی منطقه شمال شرق کشور و استان خراسان رضوی محسوب می‌شود، گفت: دانشگاه صنعتی قوچان از بدو تأسیس سرعت بسیار خوبی در رشد و توسعه فنی و آموزشی، زیربنایی و کادر علمی داشته و یکی از دانشگاه بسیار خوب و روبه توسعه شهرستان قوچان است که در طول مدت فعالیت اقدامات بسیار ارزنده و خوبی در سطح دانشگاه در زمینه‌های مختلف انجام داده است.

وی با بیان اینکه دانشگاه صنعتی قوچان رابطه تنگاتنگی با صنعت و مجموعه اداری شهرستان داشته است، گفت: در ابتدای شیوع ویروس کرونا در طول دو هفته این مجموعه ماده ضدعفونی‌کننده تولید کرده‌اند که نشان‌دهنده ظرفیت و قابلیت بسیار خوب این مجموعه دانشگاهی است.

فرماندار شهرستان قوچان با یادآوری فعالیت دو مرکز رشد در این شهرستان، این امر را نشانه استعداد و ظرفیت بالای منطقه دانست و افزود: در حوزه صنعت نفت، قطب‌های بزرگی همچون پالایشگاه سرخس و پتروشیمی بجنورد را در منطقه داریم و مباحثی در خصوص وجود نفت در منطقه و فاصله 120 کیلومتری با پایتخت ترکمنستان می‌تواند کمک شایانی در صدور خدمات فنی و مهندسی مشترک در این مرکز رشد داشته و تأثیر بسیار خوبی در حوزه اقتصاد، اشتغال و برون‌رفت از ابهاماتی که در این موضوع است، ایفا کند.

فضای عمومی علمی، اقتصادی و صنعتی کشور در حال تحول و پیشرفت است

جعفر توفیقی رئیس پژوهشگاه صنعت نفت با بیان اینکه همکاری مشترک پژوهشکده صنعت نفت با مرکز رشد دانشگاه صنعتی قوچان ارزش‌افزوده و مزیت‌های زیادی خلق خواهد کرد، گفت: این همکاری نمونه موفقی از همکاری‌های چندجانبه خواهد بود. این مرکز رشد با جمع‌آوری جوانان و فارغ‌التحصیلان با استعداد شرایط توسعه اقتصادی و صنعتی هر چه بیشتر این منطقه را فراهم می‌کند.

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت با بیان این نکته که از دیرباز خلأ ارتباط دانشگاه با صنعت احساس می‌شود، بیان کرد: دانشگاه‌ها روزبه‌روز پیشرفت می‌کنند و مراکز پژوهشی و تعداد دانش‌آموختگان اضافه می‌شوند، مقالات علمی و پایان‌نامه‌ها و رساله‌های علمی افزوده می‌شوند و از طرف دیگر صنعت، سرمایه‌گذاری زیادی به‌ویژه در حوزه نفت گاز و پتروشیمی می‌کند ولی این دو نهاد اقتصاد و صنعت و نهاد دانشگاه و علم چندان به هم بهره‌رسانی و از یکدیگر پشتیبانی نمی‌کنند.

وی ادامه داد: این چالش‌ها برقرار بود تا اینکه در کشور ما ایده مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری به‌عنوان مهم‌ترین پل‌های ارتباطی بین صنعت و دانشگاه و مهم‌ترین نهادهایی که بتواند بستری برای کارآفرینی، خلاقیت، نوآوری و در نهایت اشتغال جوانان با استعداد و دامن زدن به توسعه منطقه‌ای در اقصی نقاط کشور شکل دهد.

توفیقی اظهار کرد: خوشبختانه با پا گرفتن این مفهوم در نظام علمی کشور این نظام روزبه‌روز به بلوغ بالاتری رسید و نظام فناوری، نظام نوآوری و نظام تجاری‌سازی فناوری شکل گرفت و بحث اقتصاد دانش‌بنیان در برنامه چهارم توسعه وارد شد و از آن به بعد این موضوع به‌ طور جدی در بخش‌های مختلف خصوصی و دولتی پیگیری می‌شود.

وی با بیان این نکته که فضای عمومی علمی، اقتصادی و صنعتی کشور در حال تحول و پیشرفت است، گفت: صدها و هزاران شرکت دانش‌بنیان و استارتاپ و مراکز نوآوری در کنار پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد شکل‌گرفته‌اند و ده‌ها هزار نفر از جوانان با استعداد در این استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان مشغول هستند و در شرایط سخت تحریم به کمک صنعت و اقتصاد کشور آمدند.

وی مطرح کرد: در بحث کرونا که بسیاری از کشورهای بزرگ را از نظر کمبود تجهیزات زمین‌گیر کرد، خوشبختانه در کشور بسیاری از تجهیزات مورد نیاز توسط شرکت‌های دانش‌بنیان ساخته و عرضه شد و کمبودی برای مقابله با این ویروس نداریم و این فقط یکی از خدماتی است که این مراکز ارائه می‌دهند.

رئیس پژوهشکده صنعت نفت، وجود مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری را عاملی برای شکل دادن به ارتباط بین دانشگاه و صنعت دانست و تصریح کرد: شاهد هستیم که مدیران صنایع رویدادهایی را برگزار می‌کنند و نیازهای فناورانه خود را به دانشگاه عرضه می‌کنند، یعنی بخش متقاضی فناوری و نظام عرضه علم و فناوری فعال و زبان مشترک ایجاد شده است.

وی یکی از نیازهای صنعت را تجمیع ظرفیت‌های فکری و استعدادهای خلاق خواند و گفت: مرکز رشد دانشگاه صنعتی قوچان زمینه رشد فعالیت‌ها در حوزه نفت و گاز را فراهم خواهد کرد و پژوهشگاه صنعت نفت به‌ عنوان قطب مهم در پژوهش‌ها و فناوری‌های صنعت نفت و گاز در کشور، با تجمیع ظرفیت‌ها و همفکری زمینه گسترش همکاری را فراهم می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مرکز رشد و فناوری قوچان دانشگاه صنعتی قوچان پژوهشگاه صنعت نفت شهرستان قوچان علم و فناوری صنعت نفت دانش بنیان مرکز رشد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۳۶۵۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از گشایش مجتمع آزمایشگاهی ـ تحقیقاتی تا انعقاد قرارداد با گروه صنعتی زرنام

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین گرامیداشت هفته معلم و مقام استاد و تجلیل از تلاشگران عرصه تعلیم و تربیت، دانش و پژوهش در دانشگاه‌ها و مدارس سمای استان البرز به همراه افتتاح مجتمع آزمایشگاهی و تحقیقاتی و مزرعه آموزشی، تحقیقاتی و فناوری تولیدات کشاورزی و انعقاد قرارداد همکاری‌های مشترک با گروه صنعتی زرنام و افتتاح یادمان شهدای گمنام واحد هشتگرد برگزار شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در آیین افتتاح شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج گفت: بنا داریم به صورت حرفه‌ای آزمایشگاه‌داری کنیم و در هر استان یک مجموعه آزمایشگاهی تحقیقاتی و خدماتی پژوهشی در حال راه‌اندازی است.

دکتر محمدمهدی طهرانچی بیان کرد: امروز شاهدیم که این اتفاق خرسند در استان البرز رقم خورد و مجموعه آزمایشگاهی افتتاح شد که امید است منافع آن به مردم و منطقه برسد.

وی تصریح کرد: با توجه به استقرار منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین‌المللی پیام در استان البرز، راه‌اندازی آزمایشگاه مرجع خدمات صنعتی، کشاورزی، غذایی و بهداشتی درمانی توسط این دانشگاه، اقدام موثری درراستای هم‌افزایی بخش تولید، صادرات و دانشگاه آزاد اسلامی برای جهش تولید به شمار می‌رود و آزمایشگاه‌های این حوزه باید استاندارد‌های اروپایی و مورد نیاز برای صادرات را نیز اخذ نماید آزمایشگاه‌های استانداردی که بتوانند خدمات استاندارد ارائه دهند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی متذکر شد: این مجموعه آزمایشگاهی در بخش آنالیز کیفی کالا‌های صنعتی، محصولات کشاورزی، فرآورده‌های غذایی و بهداشت و درمان نقش موثری در استان البرز ایفا خواهد کرد.

دکتر طهرانچی عنوان کرد: مجموعه آزمایشگاهی که امروز افتتاح شد در حوزه‌های غذا، بیوتکنولوژی، امور متناسب با کشاورزی و وزارت بهداشت و نیز علوم پزشکی فعالیت می‌کند، با توجه به اینکه نوآوری لزوماً نو بودن نیست، بلکه اتصال دادن مجموعه‌ها به یکدیگر برای ارائه خدمات است، شیرازه و شاکله این مجموعه برای من جذاب بود.

وی در ادامه در آیین نکو داشت و تجلیل از مقام شامخ معلم و استاد که در سالن همایش‌های شهید سلیمانی واحد کرج برگزار شد حضور یافت و با اشاره به جایگاه رفیع مقام معلم از دیدگاه قرآن و اسلام گفت: معلم فردساز و جامعه‌ساز است و آینده کشور در دستان این قشر است و معلم خالق سلامت، امنیت و علم و دانش در اجتماع بوده و این قشر از طریق دانش‌آموزان و دانشجویان به ساختن آینده کشور کمک می‌کنند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی یادآور شد: باید از تلاش وافر معلمان و استادان دانشگاه به خاطر خدمت به عرصه علم، دانایی و توانمندسازی جامعه تشکر کنیم، چراکه این قشر تمام هستی خود را وقف رشد، ترقی و بالندگی جامعه می‌کنند.

طهرانچی، توجه به نیاز‌های معیشتی معلمان را برای کمک به ارتقای علمی کشور ضروری دانست.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز هم گفت: اوراق زرین تاریخ تربیت مربیان نام‌آوری همچون حضرت ابراهیم، موسی، عیسی، حضرت محمد (ص)، حضرت علی (ع)، حضرت فاطمه (س) و زینب کبری (س) را بر خود نقش ابدی زده است، آنانکه با پیکار مقدس خویش حماسه‌های شکوهمند و جاوید در سازندگی انسان متعهد به وجود آورده‌اند و با تزکیه و تعلیم کاخ بلند و پایه علم و فضیلت را بنا نهاده و پرچم توحید را برافراشته و امروز استادان ادامه این نهضت عظیم را بر عهده گرفته‌اید.

کلانتری در ادامه گفت: هر مصلحی اول باید صالح باشد تا بتواند مصلح باشد  و پیامبر گرامی اسلام(ص) و اولیای الهی اصلاحات زیادی را به‌وجود آورد و تمدن‌ساز بود و حضرت امام خمینی (ره) اصلاحات اساسی ایجاد کرد و مقام معظم رهبری نیز تمدن‌ساز است و دانشگاه‌ها نیز بر مبنای بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی رسالت مهمی در تمدن‌سازی دارند.

وی تشریح کرد: دانشگاه باید اصلاح‌گر، مردمی، نوگرا، انعطاف‌‌پذیر، اشتغال‌آفرین، کیفیت‌گرا، مبتکر، دانشجوپرور، خداجو، عمق‌گرا، مرتبط با جامعه و صنعت، آینده‌نگر، جهانگرا و امیدوار و رو به جلو در حرکت باشد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در پایان این مراسم به گزارش عملکرد و برنامه توسعه‌ای این دانشگاه پرداخت و در این آیین از شماری از معلمان و اساتید نمونه استان البرز تجلیل شد.

در ادامه این سفر مزرعه آموزشی، تحقیقاتی و فناوری تولیدات کشاورزی و فرآورده‌های ارگانیک به بهره‌برداری رسید و کلنگ ساخت گلخانه هوشمند تولید بذر هیبرید بر زمین زده شد.

همچنین با حضور در گروه صنعتی و پژوهشی زرنام در شهر هشتگرد و بازدید میدانی از این مجموعه تولیدی، صنعتی و پژوهشی درراستای ارتقای سطح همکاری‌های علمی ـ پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با نهاد‌ها وسازمان‌های دولتی و غیر انتفاعی کشور، با گروه صنعتی و پژوهشی زر نام دو قرارداد همکاری‌های مشترک منعقد شد و به امضای دکتر محمد مهدی طهرانچی و محسن امینی و مهدی امینی و حسین کلانتری رسید.

در پایان یادمان شهدای گمنام و بوستان دانشگاه آزاد اسلامی واحد هشتگرد با حضور دکتر حسین کلانتری رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج، حجت‌الاسلام ابراهیم‌زاده مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های اسلامی استان البرز، حجت‌الاسلام روح‌الله مختاری امام جمعه شهر هشتگرد، محمدرضا البرزی فرماندار شهرستان ساوجبلاغ، اعضای شورای شهر هشتگرد و جمعی از مسئولان استان و شهرستان به دست مادر شهید والامقام علی کیا روستا افتتاح شد.

برای افتتاح پروژه‌های عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز جمعا مبلغ ۱۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان هزینه گردیده است، همچنین برای ساخت گلخانه هوشمند تولید بذر هیبرید نیز مبلغ ۲۰ میلیارد تومان برآورد شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افتتاح اولین مرکز نخستی‌سانان در ایران
  • از گشایش مجتمع آزمایشگاهی ـ تحقیقاتی تا انعقاد قرارداد با گروه صنعتی زرنام
  • از گشایش مجتمع آزمایشگاهی ـ تحقیقاتی تا انعقاد قرارداد با یک گروه صنعتی
  • افتتاح مرکز آموزش وتوسعه ی فناوری های دانشگاه آزاد اسلامی سنندج
  • اولین مرکز نخستی‌سانان در ایران افتتاح می‌شود
  • مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران برتر کشور شد
  • آغاز به‌کار نمایشگاه تخصصی فرانچایز در ایران‌مال
  • بانک ذخایر دریایی افتتاح شد
  • افتتاح نخستین طرح صنعتی گیلان در سال جهش تولید
  • مرکز پژوهش فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی افتتاح شد